Acord de governabilitat per Sant Vicenç dels Horts - L'Altaveu
545
post-template-default,single,single-post,postid-545,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Acord de governabilitat per Sant Vicenç dels Horts

L’assemblea del PSC de Sant Vicenç dels Horts ha aprovat per unanimitat l’acord de governabilitat entre el Grup Municipal del PSC + Sant Vicenç en Positiu i Ciutadans.

El contingut de l’acord és el següent:

Els resultats de les eleccions municipals del dia 26 de maig de 2019 dibuixen un nou mapa polític a Sant Vicenç dels Horts.

Els nous comicis han definit un consistori amb menys partits representats que l’anterior legislatura, passant de sis a quatre grups municipals, entre ells els dos grups sotasignants.

La candidatura formada pel Partit dels Socialistes de Catalunya i Sant Vicenç en Positiu va guanyar les eleccions amb vuit regidors i 4.349 vots (33,69%), millorant de forma significativa els resultats de fa quatre anys. En concret, incrementant en 1.721 vots i assolint tres regidor/es més que al mandat anterior, arribant a ser primera força.

La candidatura presentada per Ciutadans també ha obtingut un bon resultat, mantenint els tres regidors/es que va aconseguir l’any 2015, consolidant-se com a tercera força política a Sant Vicenç dels Horts.

De la pròpia naturalesa dels resultats, s’extrau que els veïns i veïnes de Sant Vicenç dels Horts han fet un mandat pel canvi polític; volen un bon govern, que pensi i actuï per a tothom.

Després de vuit anys de govern presidits per ERC – Junts per Sant Vicenç, els dos grups municipals sotasignants tenim clar que és necessari inaugurar un nou temps polític a Sant Vicenç dels Horts.
La ciutadania vicentina ha optat pel canvi; un canvi que permeti posar de nou Sant Vicenç i la seva ciutadania al centre de l’acció política. Un govern que governi en positiu i ho faci per a tothom, que atengui a les persones, que se n’ocupi dels barris, dels serveis públics, de la seguretat ciutadana, de tenir un espai públic digne, net i adaptat.
Un nou govern que es comprometi a no utilitzar la institució al servei de cap causa partidista, a no dividir la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts, i garantir la neutralitat ideològica de l’espai públic.

L’acord a què arribem la candidatura del PSC – Sant Vicenç en Positiu i Ciutadans té com a principal objectiu resoldre els problemes reals de la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts, treballant activament per la convivència, la cohesió i la justícia social.
Volem transformar Sant Vicenç dels Horts i passar de l’actual model de poble dormitori al model de ciutat metropolitana, oberta i pionera, que mira el futur amb optimisme, il·lusió i esperança.

Malgrat aquesta voluntat d’acord que existeix entre tots dos grups municipals i que, a més a més, és la única que garanteix l’estabilitat durant el mandat i el canvi polític a Sant Vicenç, les dues formacions polítiques venim de posicionaments polítics diferents i entenem que necessitem un marge de temps per generar espais de col·laboracions i de confiança mútua que ens permeti afrontar en les millors condicions possibles aquest nou mandat 2019-2023

Per aquest motiu, els dos grups sotasignants ens comprometem a treballar conjuntament durant els primers mesos del nou mandat per aconseguir acordar i aprovar els principals punts a treballar durant segon semestre de 2019:

Cartipàs
Pla d’Acció Municipal
Ordenances Fiscals 2020
Pressupost Municipal 2020

El compromís de tots dos grups municipals és el de treballar conjuntament per aprovar aquests quatre elements fonamentals durant els primers mesos del mandat i posteriorment, durant el mes de gener de 2020, incorporar els tres regidors i regidores del Grup Municipal de Ciutadans al govern municipal (que fins aquell moment estarà compost únicament pels 8 regidors i regidores del Grup Municipal Socialista – Sant Vicenç en Positiu).

Amb la signatura d’aquest acord, s’obre una nova etapa política a Sant Vicenç dels Horts.
Des de la diversitat ideològica, treballarem conjuntament per tirar endavant el mandat i posar en marxa les iniciatives que la nostra ciutat i la nostra ciutadania necessita.

L’acord preveu la creació d’una comissió de seguiment integrada per representants de les dues formacions polítiques, que es reunirà de manera periòdica, per avaluar el funcionament i aplicació del present acord.

L’acord deixa de banda el posicionament polític en qüestions que ultrapassin la gestió de l’Ajuntament i de la ciutat, donant llibertat de vot en aquelles qüestions de tipus ideològic que vagin més enllà del present acord.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.