“L’Ajuntament de Sant Vicenç ha de deixar de ser una trinxera; ha de ser un paraigües de convivència” - L'Altaveu
551
post-template-default,single,single-post,postid-551,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

“L’Ajuntament de Sant Vicenç ha de deixar de ser una trinxera; ha de ser un paraigües de convivència”

Discurs de Miguel Comino a la presa de possessió com a alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

A tots i totes els que estem aquí, als 21 regidors i regidores, ens apassiona Sant Vicenç dels Horts. Tots i totes estimem Sant Vicenç i tots i totes treballem i treballarem pel bé del nostre municipi i la ciutadania.

Tots i totes nosaltres tenim la sort de ser de Sant Vicenç dels Horts, cosa que hem de posar en valor, reivindicar i aprofitar.

La nostra història com a poble és llarga: des dels primers pobladors d’allò que avui és Sant Vicenç, que es van instal·lar al Puig Castellar fins els nostres dies
Hem de sentir-nos orgullosos i orgulloses de ser de Sant Vicenç.

De la nostra història, de la nostra gent, dels nostres barris, de les nostres entitats, de les nostres tradicions.
De tot allò que fa que siguem com som.

I tant important com mirar el present i mirar el passat, és mirar el futur.
I això és el que volem fer. Per sobre de tot, mirar el futur.

El mandat que avui comença volem que estigui caracteritzat per la voluntat de transformació del nostre municipi.
Ho hem dit molt i ho hem repetit: volem que Sant Vicenç miri el futur amb optimisme i esperança.

Sant Vicenç no té res a envejar a la resta de pobles del nostre entorn.
Hem de treballar per fer de Sant Vicenç una ciutat de primera.

Millor dit, no hem de treballar… hem de continuar treballant.

Perquè és evident que en aquest 40 anys d’Ajuntaments democràtics, tots i cada un dels equips de governs i dels alcaldes i alcaldesses que hi ha hagut han contribuït a millorar Sant Vicenç. Cadascú des del seu posicionament polític, cadascú des de la seva idea de poble, des del seu model… però totes les persones que han passat per aquí han contribuït a fer de Sant Vicenç un municipi millor.

I aquesta serà la nostra idea.
Treballar, amb el diàleg per bandera, intentant arribar a acords i consensos amb tothom (sempre que puguem) i continuar contribuint a fer un poble millor.

Los que me conocéis, sabéis que estos días han sido días complejos. Días complicados en lo personal… que al final es lo más importante…
pero aquí estamos.

Yo quiero dar las gracias a todas las personas que han contribuido a que yo hoy pueda decir con orgullo que soy el alcalde de Sant Vicenç dels Horts.

Un honor y una responsabilidad extraordinaria.

Quiero dar las gracias a mis compañeros y compañeras del Grupo Municipal Socialista – Sant Vicenç en Positiu y al Partit dels Socialistes de Catalunya. Estoy orgulloso de mi militancia política y de hacerlo en el Partido Socialista.
Quiero dejar constancia de ello.

Gracias a mis compañeros y compañeras por la confianza, por estar siempre ahí, por pensar que era una buena idea que yo liderara este proyecto…
y a algunos y algunas por dejarse engañar y venir con nosotros y nosotras 😉

Gracias a mi familia: a mi mujer, a mi hermana, a mi cuñado, a mi madre, a mi padre, a mi sobrina… a mi hijo, que está a punto de llegar…
a toda mi familia… sóis muchos y muchas (no habéis podido estar hoy aquí por las limitaciones del aforo). Quiero agradeceros vuestro apoyo, vuestro cariño, vuestro amor.

Quiero dar las gracias a la gente que nos dio su confianza el 26 de mayo, pero también a los que no nos votaron pero participaron en las elecciones y en la composición de esta Sala de Plenos.
Hoy aquí hay 4 Grupos Municipales, pero hay más de 1.000 vicentinos y vicentinas que votaron el 26 de mayo a partidos que no están aquí hoy representados

Y quiero tener un recuerdo con algunas personas que ya no están aquí con nosotros y que les habría encantado poder acompañarnos hoy:

· Quiero tener un recuerdo con el compañero Francisco Visiedo, amigo, compañero, primer alcalde socialista de Sant Vicenç

· Quiero acordarme también de un referente para muchos de nosotros y nosotras, Teresa Losada, Creu de Sant Jordi, hija adoptiva de Sant Vicenç, con la que tuve la suerte de compartir muchas horas y muchas reflexiones en mi etapa como concejal de solidaridad y cooperació.

· Quiero acordarme de un referente personal, a la que le habría encantado estar hoy aquí: la amiga y compañera Carme Chacón

· Y también quiero aprovechar para recordar a la amiga Mode del Águila (todo corazón) y al compañero Paco Peinado, trabajador de esta casa que nos dejó hace unos meses y al que echamos también mucho de menos.

El govern municipal que es constituirà en els propers dies serà un govern al servei de la gent. Al servei de la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts.
Al servei de tothom.

Serà un govern que treballarà per la concòrdia, per a que no hi hagi tensions ni crispació al nostre municipi.
Volem que l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts deixi de ser una trinxera i sigui un paraigües per a la convivència, i que tothom, ens hagin votat o no, sentin que aquest govern és el seu govern i que tothom, ens hagin votat o no, es senti representat.

Evidentment, serà un govern que posarà al centre de la seva acció política Sant Vicenç i els vicentins i les vicentines, i serà un govern que impulsarà i posarà en marxa les polítiques socials que necessita el municipi, polítiques d’igualtat de gènere, adreçades al col·lectiu LGTBI, pensant en la sostenibilitat i el medi ambient, en la seguretat ciutadana, en els barris, en la cultura, en l’esport, en l’educació, en el foment de l’ocupació, en les entitats…

i pensant també en algunes de les grans assignatures pendents en clau de ciutat: la formació, l’ocupació, el comerç i les polítiques juvenils (especialment les relacionades amb l’emancipació juvenil).

Acabo.
Però no sense tenir unes paraules també pels treballadors i les treballadores d’aquesta casa, de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.
Servidors i servidores públics, igual que els 21 regidors i regidores aquí presents.
Cadascú de nosaltres en el seu paper, però tots i totes al servei de la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts.

Companyes, companyes regidors i regidores.
Us desitjo a tots i a totes un bon mandat.
Que treballem tots i totes pel poble de Sant Vicenç. Que intentem estar tots i totes a l’alçada de la ciutadania.
Cadascú en el seu paper, però tractem d’actuar sempre des del respecte i buscant l’enteniment…
i quan aquest no sigui possible, que siguem capaços d’expressar les nostres diferències amb educació i respecte.

Que tingueu tots i totes un bon dia.

Visca Sant Vicenç dels Horts!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.